Til vands, til lands og i luften
Udgivet 27/02/2020

Addressing Cyber Security in Maritime Education and Training (CYMET)

Projektstatus: Afsluttet
Baggrund

Projektperiode: Juni 2018 – Maj 2019

Målet med dette projekt er at udarbejde en træningspakke for STCW-uddannelse i cyber-sikkerhed. Projektet skal indsamle eksisterende læringsmateriale og gøre det tilgængeligt på en online platform for IAMUs medlemsinstitutioner.

Projektet vil også analysere det nuværende stadie af maritim cyber-sikkerhed og evaluere den fremtidige udvikling i maritime cyber-risici. Herunder vil risici relateret til avancerede navigationssystemer, fjernopkoblet vedligeholdelsesdiagnosticering, internet-of-things og cloud computing blive afdækket. Projektet vil på baggrund af risikoanalyse og behov for sikkerhedsuddannelse udarbejde anbefalinger for fremtidig inkludering af cyber-sikkerhed i maritim uddannelse og træning.

Projektet varetages i et samarbejde mellem de maritime uddannelsesinstitutioner Svendborg International Maritime Academy (SIMAC, Denmark), Satakunta University of Applied Sciences (SAMK, Finland) og Gdynia Maritime University, Poland. Projektet er et IAMU-projekt under FY2018 med temaet: Technology for safer and greener shipping (International Association of Maritime Universities) er en non-profit international organisation, som har til formål at øge kvaliteten og niveauet af uddannelse på maritime uddannelsesinstitutioner.

Projektet støttes af:
IAMU

Projektdeltagere
SIMAC
Satakunta University of Applied Sciences, Finland
Gdynia Maritime University, Polen
Støttet af
Nippon Foundation
Kontakt
John Mogensen
Adjunkt
Keywords
magnifiercross