Til vands, til lands og i luften
Udgivet 27/02/2020

ShippingLab - Driving Future Maritime Technology

Projektstatus: Aktiv
Baggrund

Projektperiode: April 2019 – marts 2022

ShippingLab er en fælles platform for et non-profit innovations-, udviklings- og forskningssamarbejde med deltagelse af ca. 30 partnere fra Det Blå Danmark. Målsætningen for ShippingLab er at skabe Danmarks første autonome, miljørigtige skib. I ShippingLab samarbejder rederier, teknologivirksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner for at udvikle danske kompetencer inden for digitalisering, autonom skibsfart og miljørigtig teknologi.  Projektet har tre fokusområder:

  • Digital Ship Operations - fokuserer på at udvikle værktøjer og metoder til at skabe såkaldte ’digitale tvillinger’ af skibe ved anvendelse af højfrekvente data.
  • Autonomy - fokuserer på at demonstrere anvendeligheden af autonom navigation ved kystnær sejlads. Dette skal ske ved at udvikle nye metoder og algoritmer, der skal fungere i samspil med eksisterende teknologier inden for navigation, styring, manøvrering og kajanløb på såvel nye som eksisterende skibe.
  • Decarbonization – Fokuserer på at udvikle og teste løsninger, der medfører, at skibe kan operere uden at udlede skadelige emissioner i eksempelvis havne, kystnære områder eller lignende

ShippingLab afløser samfundspartnerskabet Blue INNOship som blev afsluttet i marts 2019. Læs mere om ShippingLab her.

Partnere
Se alle partnere her

Projektdeltagere
SIMAC
Støttet af
A/S D/S Orient's Fond
Den Danske Maritime Fond
Innovationsfonden
Lauritzen Fonden
magnifiercross